Höstskrud

Körsbärsträd
Häggen har tappat blad kan man säga!

Exotiska växter

Till höger har vi min mango-planta som är ungefär ett halvår gammal, och min ettåriga mandarin.

Min Phalaenopsis

Såhär ser min Phalaenopsis ut, när den blommat klart kan jag bara gå och hoppas på att den ska blomma om/få nya stänglar!

Inflyttning och omstuvning

Hej på er!
Igår stuvade jag om på balkong och i trädgården.
Jag packade in jordgubbskrukorna i tidningspapper, som började blomma helt plötsligt för två veckor sedan (!). Men jag tog bort blommorna, det tar bara onödig kraft från växten.
Citronen har flyttat in för länge sedan, den mådde inte bra, men jag har gett den extraljus och näring och nu ser den bättre ut. Den borde planteras om också men det får bli till våren.
Physalisen ska klippas ner lite och in i garaget sedan.
En annan phalaenopsis måste planteras om, eller den ska lindas in i vitmossa först så det blir en promenad till och börja med.

Tävling

Vill bara tipsa om en tävling, hos mosterstradgard.blogspot.com

Phalaenopsis

Idag har jag plockat in de två sista lökarna från pallkragen, samt de få morötterna som var kvar, dem var inte så stora men ska nog i salladen ikväll iallafall.
På hötorget idag köpte jag en trestänglad Phalaenopsis för 50:-!
Själva blommorna som var utslagna redan var lite skadade, men plantan såg fin ut och jag hoppas att resterande knoppar och blommor kommer bli fina!

Skördetid

Nu har jag dragit upp det mesta.
Vi har fått mycket tomater på våra tre plantor, dock så sprack väldigt många utav dem när vi var bortresta. Morötterna har vi ätit upp och en andra omgång har såtts och ska snart tas upp. Löken har vi ett par tre styckna kvar, och alla kryddor har vi gott om. Dessutom har vi nästan skördat alla physalisar, det är två styckna kvar på den stora plantan och ca. 20 st på den lilla.
Jag har också satt vitlök inför nästa år. Den har redan börjat skjuta blast men jag tror inte det gör något, detta är en test så vi får helt enkelt se.
Citronträdet har fått flytta in då det närmar sig 5 gradersstrecket på natten.
Våra Ingrid Marie äpplen ska också plockas ner snart, så fort solen vill titta fram.
Sköna hösthälsningar,

RSS 2.0