Calamondin

Köpte dessutom en Calamondin för ett par veckor sedan. Har läst att de kan bli chockade och tappa blad osv. första tiden men min ser ut att må prima. Vi har också plockat några frukter, och visst är de sura men det har jag inga problem med. Vissa tycker inte de är ätbara just pga. smaken men jag äter dem gärna!


23/6

Nu blommar både socker- och spritärterna och brytbönorna. Men plantorna ser så små ut att jag undrar hur de ska orka bära fram en massa bönor. Buskbönorna blir uppätna av fåglarna hela tiden när de är små späda plantor så nu gör jag ett tredje försök med fyrdubbel fiberduk. Jag har också haft en massa snigelproblem, både hos buskbönorna och jordgubbarna.

Men ändå har jag plockat en massa jordgubbar, skulle gissa på 3 liter hittils. Så nog har det gått rätt bra ändå.
Jag har satt en andra omgång rädisor. Första blev uppäten direkt. Sallaten hade också svårt att gro men om en eller ett par veckor ska vi kunna skörda det första. Squashen ser ut att börja blomma vilken dag som helst, och min övervintrade physalis börjar sätta knoppar snart. Busktomaten blommar och Tumbler och Black Cherry blommar snart.

RSS 2.0