Dagens skörd

Rödbeta, brytbönor, märgärt, två zucchini (framdelen på båda ruttnade), körsbärstomater, spritärter, vitlök, rädisa. Härligt!


Citronen

Och citronen blommar och växer med all sin prakt ännu en gång.. Så tacksam!


Skörd

Squashen ruttnar längst fram, varför vet jag inte för jag har sett till att frukterna inte ligger på jorden. Men ärter har vi fått, en massa! Spritärterna börjar dock närma sig sitt slut, detsamma gäller sockerärterna medan märgärterna börjar bli klara nu. Sallaten har grott dåligt... Har vart tvungen att sätta flera omgångar utan något större resultat. Ikväll blir det härlig sallad med egen sallat, squash och, sprit- och sockerärter. Tillsammans med aubergine och halloumi som ska grillas i olja och salt. Till salladen ska jag också steka solrosfrön i teriyaki och det vanliga tomat och gurka blandas ner. Mums!


Citroner och paprika

Nu står den nästan färdiga saften på vila nere i källaren. Den ska röras om varje dag så om 3 dagar är den färdig. Då lutar det fläder- och citronsaft i hela källaren!

De 3 citronerna på min planta jag köpte förra året på odla.nu växer faktiskt, snabbt går det inte men DET GÅR iallafall så det ska man väl vara tacksam för.

Och idag upptäckte jag en knopp på min egenuppdrivna röd- orangea paprika!Jordgubbar

Nu börjar jordgubbarna ta slut... :( det är snart dags för nedklippning och plantering av revorna! De håller på att rota sig i småkrukor just nu.

Idag ska jag göra flädersaft.


RSS 2.0