I pallkragen

Morötterna är klara för att avsmakas om ett par veckor, dem små, allra första späda morötterna på säsongen är allra godast! Därför brukar jag inte låta dem bli allt för stora.

Utanför fönstret...

Jag har nog bland den vackraste och mest väldoftande utstikt från fönstret. Ett helt lavendelhav!

Tillväxt på citron

Min citronplanta håller på att få en massa nytillväxt i bladvecken! Så roligt! :)
Kan visa er en bild senare.
Soliga hälsningar,

Squash/zucchini

Denna planta köpte jag på Blomsterlandet för 25:-
Den har nu 6 honblommor (knoppar än så länge) och en massa hanblommor som ännu inte slagit ut. Därför kommer antagligen denna squash ramla av eftersom den inte blivit pollinerad såvida jag inte plockar den, men det är ju så liten...
Den här plantan har jag sått från frö och har två honblommor på gång än så länge. Den har inte börjat blomma ännu och den står i en för liten kruka men jag ska testa och se vad som händer eftersom jag ändå har 3 zucchiniplantor.

Tagetes

Tagetesen har tagit sig fint tycker jag, den har blivit större och buskigare till växtsättet och en massa knoppar är på gång. Jag tycker verkligen om färgen på just den här plantan, citrongul.

Skörden

Hittils i år har jag skördat:
Squash
Rödbetor
Rädisor
Jordgubbar
Sockerärter
Smultron
Morötter
Plocksallat
Kryddor
Både tomater, vårlök och physalis är på gång!
Sedan har jag ju andra växter såsom mandarin, citron, bocktörne, passionsfrukt, avocado, ananas och mango men dessa plantor har inte blommat ännu då dem är för unga.

Rabarber

Rabarbern som min kära mor har flyttat från en skuggig till soligare plats växer och frodas. Det har kommit nya stjälkar men jag vågar inte skörda något i år, vi får se nästa säsong kanske. Jag har iallafall lagt på lite gräsklipp runt om plantan och vattnat med Biobact så vi får se vad som händer!

Physalis 'Golden Berry'

Mitt vackra Kapkrusbär 'Golden Berry' som jag sått från frö har äntligen blommor! Och jag har hittils räknat till ungefär 20 knoppar så jag kan bara gå och hoppas på att jag ska få smaka en physalis snart... När frosten kommer (jag antar att alla frukter inte kommer hinna mogna innan dess) så ska den in i mitt rum och vet vet, kanske får vi physalis ända till jul??
Ser fram emot en fortsättning...

RSS 2.0